fbpx

Info

Mikä on Extreme Stadium Race?

Oulussa, Raksilan pesäpallostadionilla, järjestetään jo yhdeksättä kertaa Suomen Suurin Moottorikelkkatapahtuma Extreme Stadium Race.

Kaksipäiväinen kilpailutapahtuma on helmikuun 21.-22.. päivinä 2025.

Kansainvälinen Bothnia Cup koostuu kahden päivän aikana ajettavista kolmesta erillisestä osakilpailusta.
Perjantai-iltana ajetaan Stadion Snowcrossin SM-kilpailu, joka on samalla Bothnia Cupin ensimmäinen osakilpailu; BC Race 1.
Toinen osakilpailu, BC Race 2; Dominator ja kolmas, BC Race 3; Super Snocross ajetaan lauantaina iltapäivällä ja illalla.

Tähän Euroopan ainoaan kansainväliseen Stadioncross-sarjaan osallistuu Euroopan parhaat kuljettajat Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Itävallasta. Tarkemmin Bothnia Cupista tämän sivun alaosassa.

Molempina päivinä ajetaan välilähtöinä myös kansallisten luokkien omat Stadioncross-kilpailut.
Perjantaina päivällä ajavat kaikki Junior-luokat ja Veteraanit.
Lauantaina päivällä ajavat Naiset-, Sport- ja Pro Lite -luokat omat kilpailunsa.

Seuraa tapahtuman kehittymistä Facebookissa, Instagramissa ja Tiktokissa @snowcrossoulu.

INTERNATIONAL BOTHNIA CUP

International Bothnia Cup on ISOC-tyylinen mini-Stadioncross -sarja. Se koostuu kolmesta osakilpailusta, sekä niiden alkueristä..
Kilpailu on Pro-luokitelluille kuljettajille. Kilpailussa saa käyttää viritettyjä moottorikelkkoja. Lauantaina on sallittu lisäksi ruotsin säännön mukaan tuplaputket, kun perjantaina noudatetaan SML/FIM -sääntöä, joka kieltää tuplaputkimoottorit.

Bothnia Cup Race 1
Perjantai-iltana klo 18 alkava Stadion Snowcrossin SM-kilpailu on samaan aikaan myös Bothnia Cupin Race 1. Kilpailussa kuljettajat arvotaan kolmeen alkueräryhmään. Alkuerät toistetaan kolme kertaa ja jokaisen kierroksen välissä ryhmät sekoitetaan. Näin jokainen kuljettaja ajaa kolme alkuerää mahdollisimman montaa eri kuljettajaa vastaan. Kahdeksan eniten alkueristä pisteitä kerännyttä pääsee suoraan finaaliin. Seuraavat 10 kuljettajaa ajaa Last Chance erän, josta neljä parasta pääsee illan päättävään finaaliin, mutta joutuvat starttaamaan sen takarivistä.
Finaali on kerrasta poikki, eli sen voittaja on Stadion Snowcrossin Suomen Mestari.

Bothnia Cup Race 2
Lauantaina klo 14 alkavassa Dominator kilpailussa kuljettajat ajavat pareittain toisiaan vastaan. Jokaisen parin todella huikeassa kahden kierroksen kaksintaistelussa häviäjän tie jatkoon päättyy siihen. Kuljettajia karsitaan niin kauan, että jäljellä on enää kolme kuljettajaa. He taistelevat tulisessa Loukko.com-Dominator-finaalissa sekä kiertopalkinnosta, palkintorahoista että tuiki tärkeistä Bothnia Cupin pisteistä.

Bothnia Cup Race 3
Lauantai-iltana klo 18 ajetaan viikonlopun pääkilpailu Super Snocross. Se ajetaan samalla kaaviolla, kuin Race 1, mutta sen finaalista jaetaan tuplapisteet.

Bothnia Cup pisteet:
Race 1 ja 3, alkuerät: 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
Race 1 finaali: 25-22-20-18-16-15-14-13-12-11-10-9
Race 2, finaali: 15-12-10
Race 3 finaali: 50-44-40-36-32-30-28-26-24-22-20-18