INFO

Mikä on
Extreme Stadium Race?

Oulussa, Raksilan Pesäpallopyhätössä, järjestetään jo neljättä kertaa Suomen Suurin Moottorikelkkatapahtuma Extreme Stadium Race.

Kaksipäiväinen kilpailutapahtuma on helmikuun 22.-23. päivinä 2019.
Kansainvälinen Bothnia Cup, sekä Stadion Snowcrossin Suomen Mestaruuskilpailut ajetaan perjantai-iltana, sekä lauantaina iltapäivällä ja illalla. Näihin Pro-Open -luokan kilpailuihin osallistuu Euroopan parhaat kuljettajat Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Tarkemmin Bothnia Cupista tämän sivun alaosassa.

Uutuutena 2019 on kansallisten luokkien omat kilpailut. Ne ajetaan perjantaina 22.2 päivällä. Kansallisten luokkien kilpailuissa ajaa kuljettajia aina 7 vuotiaasta jopa yli 60 vuotiaisiin. Tähän kansallisten luokkien kilpailuun on yleisöllä vapaa pääsy!

Tapahtumassa on Winter Expo –alue, josta löytyy monenlaista nähtävää, koettavaa ja ostettavaa.
Extreme Stadium Race -tapahtuma päättyy lauantai-iltana näyttävään ilotulitukseen.
Koko viikonlopun ajan yleisöä viihdyttää kisatytöt.
Alueen grilleistä saa maukasta purtavaa ja lämmitetyissä ravintolateltoissa on A-oikeudet.
Väliajoilla on paljon monenlaista ohjelmaa.
Katsojia odotetaan jopa 5000 !

Seuraa tapahtuman kehittymistä facebookissa ja Instagramissa ”Snowcross Oulu”, sekä rekisteröidy SnowcrossOulu -postitusryhmään.

ALUSTAVA AIKATAULU

Perjantaina klo: 11-15

(Vapaa pääsy)
Kansallinen Stadioncross:
(Junior 7-11, Junior 11-14, Junior 14-16, Naiset,
Veteraanit, Harraste ja Pro Lite)

Perjantaina klo: 18-21

Stadion Snowcross SM-kisa (Pro-luokka)

Lauantaina klo: 14–21

International Bothnia Cup (Pro-luokka)
Klo 14-16 Dominator (Head2head)
Klo 18-21 Super Snocross
.

INTERNATIONAL
BOTHNIA CUP

International Bothnia Cup on ISOC-tyylinen mini-Stadioncross -sarja. Se koostuu kolmesta osakilpailusta, sekä niiden alkueristä. Sarja ajetaan kokonaisuudessaan Oulussa.
Kilpailu on Pro-luokitelluille kuljettajille. Kilpailussa saa käyttää viritettyjä moottorikelkkoja. Lauantaina on sallittu lisäksi ruotsin säännön mukaan tuplaputket, kun perjantaina noudatetaan SML/FIM -sääntöä, joka kieltää tuplaputkimoottorit.

Bothnia Cup Race 1
Perjantai-iltana klo 18 alkava Stadion Snowcrossin SM-kilpailu on samaan aikaan myös Bothnia Cupin Race 1. Kilpailussa kuljettajat arvotaan neljään alkueräryhmään. Alkuerät toistetaan kolme kertaa ja jokaisen kierroksen välissä ryhmät sekoitetaan. Näin jokainen kuljettaja ajaa kolme alkuerää mahdollisimman montaa eri kuljettajaa vastaan. Kahdeksan eniten alkueristä pisteitä kerännyttä pääsee suoraan finaaliin. Seuraavat 10 kuljettajaa ajaa Last Chance erän, josta neljä parasta pääsee illan päättävään finaaliin, mutta joutuvat starttaamaan sen takarivistä.
Finaali on kerrasta poikki, eli sen voittaja on Stadion Snowcrossin Suomen Mestari.
Bothnia Cup Race 1 – Stadion Snowcross SM on veikkauksen voittajavetokohde. Peliaika klo 18 asti.

Bothnia Cup Race 2
Lauantaina klo 14 alkavassa Loukko.com -Dominator kilpailussa kuljettajat ajavat pareittain toisiaan vastaan. Jokaisen parin todella huikeassa kahden kierroksen kaksintaistelussa häviäjän tie jatkoon päättyy siihen. Kuljettajia karsitaan niin kauan, että jäljellä on enää kolme kuljettajaa. He taistelevat tulisessa Loukko.com-Dominator-finaalissa sekä kiertopalkinnosta, palkintorahoista että tuiki tärkeistä Bothnia Cupin pisteistä.

Bothnia Cup Race 3
Lauantai-iltana klo 18 ajetaan viikonlopun pääkilpailu Super Snocross. Se ajetaan samalla kaaviolla, kuin Race 1, mutta sen finaalista jaetaan tuplapisteet.
Bothnia Cup Race 3 – Super Snocross on myös veikkauksen voittajavetokohde. Peliaika klo 18 asti.

Bothnia Cup pisteet:
Race 1 ja 3, alkuerät: 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
Race 1 finaali: 25-22-20-18-16-15-14-13-12-11-10-9
Race 2, finaali: 15-12-10
Race 3 finaali: 50-44-40-36-32-30-28-26-24-22-20-18

Ota yhteyttä

Kysyttävää? Yhteistyöehdotuksia? Palautetta? Laita rohkeasti viestiä!