fbpx

2016

26.-27.2.2016

26.-27.2.2016 järjestettiin historian ensimmäistä kertaa Oulussa Raksilan Pesäpallostadionilla moottorikelkkojen Stadion Snowcross kilpailutapahtuma. 40 tunnin aikana pesäpallopyhättöön tuotiin 10.000 kuutiota lunta, josta valmistettiin kansainväliset vaatimukset täyttävä Stadion Snowcross -rata. Perjantai-illan kutsukilpailuun osallistui Suomen, Ruotsin ja Norjan terävin kärki. Kaikkiaan kilpailuun osallistui kolmisenkymmentä kuljettajaa. Kilpailu koostui sähäköistä alkueristä, jännittävistä semifinaaleista ja tiukasta last chance erästä. Ilta päättyi huikean jännittävään ja dramaattiseen finaaliin. Päivän selkeästi nopein kuski, Aki pihlaja otti finaalin startin ja johti alussa kisaa kunnes teki pienen virheen, jonka seurauksena hän joutui pieneen kontaktiin Viktor Hertenin kanssa ja tippui neljänneksi. Sen jälkeen Pihlaja ajoi raivoisasti kohti kärkeä ja ohitti koko kärkikolmikon, Viktor Herten, Oskar Norum ja Martin Moland, ampaisten uudelleen selkeään johtoon. Dramatiikkaa koettiin vain neljä kierrosta ennen maalia, kun Pihlajan variaattorin hihna katkesi ja hän joutui keskeyttämään selkeästä johtoasemasta. Viktor Herten peri johtopaikan, mutta joutui tiukkaan taisteluun voitosta Oskar Norumin kanssa. Herten piti ykköspaikan maaliin asti ja pokkasi siitä 3.000€ rahaa. Oskar Normin tuli kakkoseksi ja tienasi 1.000€. Martin Moland jätettiin kolmanneksi, josta hän sai 700€:n palkintorahan.

Kärkikolmikon suihkuttaessa shampanjaa maalihyppyrillä, valaisi taivaan upea ilotulitus.

Väliajoilla nähty Jyri Keskiahon hyppyshow oli huikea, vaikka kovan ja puuskaisen tuulen vuoksi backflip jäi nyt näkemättä. Keskiaho otti kuitenkin yleisön loistavasti ja teki aivan käsittämättömiä temppuja vaikeissa olosuhteissa.

Kahden päivän aikana tapahtuman näki kaikki ihmiset mukaan lukien noin 3000 silmäparia.

Stadion Snowcross Oulu kiittää kaikkia kuljettajia, yhteistyökumppaneita, kisaorganisaatiota ja ennen kaikkea upeaa yleisöä.

Tulokset 2016

STADION SNOWCROSS

  1. Viktor Herten Lynx Pietarsaari
  2. Oskar Norum Sksi-Doo SWE
  3. Martin Moland Arctic Cat NOR
  4. Juuso Loukko Lynx Kauhajoki
  5. Eetu Karjalainen Arctic Cat Vuokatti
  6. Matti Määttä Arctic Cat Oulu
  7. Sebastian Asp Lynx SWE
  8. Sami Huttunen Lynx Rovaniemi
  9. Jarno Hietalahti Ski-doo Kittilä
  10. Aki Pihlaja Lynx Rovaniemi