fbpx

2019

22.-23.2.2019

Oulussa oli jälleen kerran maailmanluokan Stadioncross -kilpailu!
Stadion Snowcross Oulu 2019 -kilpailu tarjosi nelituhatpäiselle yleisölle viihdyttävän Stadioncross-näytelmän.
Kaksipäiväinen kisa tarjosi henkeäsalpaavia suorituksia, yllätysnimiä eikä dramatiikaltakaan vältytty.

Stadion Snowcrossin Suomen Mestaruuskilpailu oli Mikko Osmon juhlaa!
Perjantai-iltana ajetun Stadion Snowcrossin Suomen Mestaruuskilpailun alkuerien jälkeen paras oli Juuso Loukko, joka lunasti suorituksellaan paalupaikan finaaliin. Viime vuoden Suomen Mestari Eetu Karjalaisen kohtaloksi koitui keskeytys yhden erävoiton jälkeen.

SM -finaalissa oli jännitysnäytelmää kerrakseen. Startista kärkeen ampaisi Mikko Osmo, joka piti kärkipaikkaa aina maalihyppyrille saakka. Osmoa tiukasti koko finaalin ajan jahdannut Oskar Norum ohitti Osmon maalihyppyrillä Osmon kelkan rikkouduttua. Osmo ehti kuitenkin ylittää maaliviivan 68 tuhannesosasekuntia ennen Norumia ja vei nimiinsä Stadion Snowcrossin Suomen Mestaruuden. Hopealle siis Oskar Norum ja pronssille Axel Johansson, molemmat ruotsista.

Bothnia Cupin voitto Ruotsiin –tiukka kamppailu kärkisijoista.
Stadion Snowcrossin SM oli samalla Bothnia Cupin ensimmäinen osakilpailu ja perjantain jälkeen Cupin piikkipaikan jakoivat tasapistein suomalainen Mikko Osmo ja ruotsalainen Oskar Norum.

Lauantai alkoi Loukko.com Dominator -kaksitaistelukisalla. Kilpailun välierissä koettiin myös dramatiikkaa, kun Norum ja Jarno Hietalahti kolaroivat välierissä lähtömutkassa kahteenkin kertaan. Kilpailun finaaliin pääsi kolme kuljettajaa ja maaliin tultiin lopulta järjestyksessä Oskar Norum, Per Vikman ja Mikko Osmo.

Lauantai-illan Super Snocross oli yhtä juhlaa sekä katsojille että kuljettajille. Ratamestareiden loistava oivallus radan hienosäädössä sekä entistä korkeampi tuplahyppyri takasivat jännitystä sekä katsomoon että kisakentälle. Yhdeksännessä erässä katsomo kohahti, kun Oskar Norum kaasutti triplahyppyrille lentäen 36 metriä tiukkaan jarrutukseen iloisesti tuuletellen.

Kilpailun tasaisuudesta kertonee se, että perjantain voittaja ja Bothnia Cupin viime vuoden mestari Mikko Osmo karsiutui lauantaina finaalista. Finaalissa kärkeen ampaisi Per Vikman, joka ei luopunut siitä koko erän aikana. Oskar Norum oli startin jälkeen vasta viidennen sijan huonommalla puolella, mutta aloitti yleisöön menevän kirin triplailemalla hurjassa hyppyrissä ja ajamalla uskomattoman kovaa. Huolimatta Norumin loppukiristä, vei Vikman voiton Norumin tullessa kakkoseksi. Kolmanneksi finaalissa tuli 17-vuotias kisojen hymypoika Gustav Sahlsten. Parhaina suomalaisina olivat Pieti Puhakka kuudes ja nuori oululainen Jomi Sonkamuotka kahdeksas.

Bothnia Cupin mestaruuden vei lopulta Oskar Norum, hopealle tuli Per Vikman ja pronssia sai Axel Johansson. Suomalaisista parhaiten menestyivät Juuso Loukko, joka oli kuudes. Pieti Puhakka oli seitsemäs ja Mikko Osmo kahdeksas.

Kisojen järjestelyt saivat runsaasti kiitosta sekä kisailijoilta että yleisöltä. Vaativa ja haastava rata antoi sitä, mitä yleisö ja kilpailijat odottivat – näyttäviä suorituksia. Myös turvallisuus sai kiitosta kautta linjan ja ensiapuporukkakin kuittasi lauantain kisan päätteeksi: ”EA kiittää ja kuittaa. Ei asiakaskontakteja tänään!”

Tulokset 2019

STADION SNOWCROSS SM – BOTHNIA CUP RACE 1

 1. Mikko Osmo KauhMK
 2. Oskar Norum SWE
 3. Axel Johansson SWE
 4. Jens Vikman SWE
 5. Juuso Loukko KauhMK
 6. Roy Ylä-Onnenvuori PHMKK
 7. William Svensson SWE
 8. Daniel Välimaa SWE
 9. Pieti Puhakka KMK
 10. Jarno Hietalahti EtMK

LOUKKO.COM DOMINATOR – BOTHNIA CUP RACE 2

 1. Oskar Norum SWE
 2. Per Vikman SWE
 3. Mikko Osmo KauhMK

SUPER SNOCROSS – BOTHNIA CUP RACE 3

 1. Per Vikman SWE
 2. Oskar Norum SWE
 3. Gustav Sahlsten SWE
 4. Axel Johansson SWE
 5. Jens Vikman SWE
 6. Pieti Puhakka KMK
 7. Pontus Lundström SWE
 8. Jomi Sonkamuotka OSMK
 9. Sami Huttunen LaMK
 10. Juuso Loukko KauhMK

BOTHNIA CUP LOPPUPISTEET

 1. Oskar Norum SWE 138
 2. Per Vikman SWE 128
 3. Axel Johansson SWE 108
 4. Gustav Sahlsten SWE 101
 5. Jens Vikman SWE 98
 6. Juuso Loukko KauhMK 94
 7. Pieti Puhakka KMK 93
 8. Mikko Osmo KauhMK 81
 9. Jarno Hietalahti EtMK 80
 10. Pontus Lundström SWE 79