2023

24.-25.2.2023

Järjestyksessään jo kahdeksas Stadioncross Oulu tapahtuma saatiin pitkästä aikaa viettää täydellisessä säässä. Aurinko paistoi koko ajan ja pakkanen oli kympin tuntumassa.

Sahlstenin murskaava ylivoima

2022 Bothnia Cupin mestari Gustav Sahlsten täytti odotukset ja oli täysin omaa luokkaansa koko viikonlopun ajan. Hän teki jopa mahdottomana pidetyn tempun voittamalla joka ikisen ajamansa kilpailuerän ja voitti niin Stadioncrossin Suomen Mestaruuden, Loukko.com-Dominatorin, Super Snocrossin, kuin Bothnia Cupin kokonaiskilpailunkin maksimipistein.
Näillä näytöillä on lähes ihme, jos Sahlstenille ei tarjota paikkaa ammattilaiseksi Yhdysvaltoihin ensi talveksi.

Suomalaisista parhaiten menestyivät Aleksi Juntunen, Miika Lammi, Mikko Osmo ja Hermanni Aitto-oja. Aleksi Juntunen ajoi tasaisen hyvin kaikki alkuerät ja pokkasi Loukko.com-Dominatorin hopeaa. Ne riittivät Bothnia Cupin kokonaiskisassa neljänteen sijaan. Miika Lammi voitti elämänsä ensimmäisen Pro-luokan SM-mitalin ottamalla Stadioncrossin SM-pronssia. Bothnia Cupissa hän oli viides. Mikko Osmo saavutti Super Snocrossissa kolmospaikan ja se riitti Bothnia Cupissa sijalle kuusi. Oululaisista parhaiten menestyi 19-vuotias, vasta ensimmäistä vuotta Pro-luokassa ajava, Hermanni Aitto-oja, joka ajoi tasaisesti ilman virheitä koko viikonlopun ja se riitti Bothnia Cupissa sijalle kahdeksan. Toisella Oululaisella Jonas Laakkosella oli perjantaina tekniikkamurheita, mutta hyvät suoritukset lauantaina nostivat hänet Bothnia Cupissa kymmenenneksi.

Kilpailijoiden määrää jouduttiin rajoittamaan edellisvuodesta, mutta silti Stadionilla nähtiin n. 150 gladiaattoria. Kaikkiaan tapahtuma keräsi kävijöitä tutut 3500.

Seuraava Stadioncross Oulu kilpailu ajetaan 23.-24.2.2024.