fbpx

2018

23.-24.2.2018

Jo kolmatta kertaa ajettu Stadion Snowcross Oulu järjestettiin 2018 varsin arktisissa olosuhteissa, sillä pakkanen pysytteli -20 asteen tuntumassa koko viikonlopun ajan.
Siitä huolimatta yli 3000 innokasta kävijää näki Euroopan kovimman Stadion Snowcross -kisan, joka ei jättänyt ketään kylmäksi.

Stadion Snowcross SM-kilpailu 23.2

Perjantai-iltana Stadion Snowcrossin SM-kisassa vedonlyöjien suosikki Eetu Karjalainen piti pintansa. Hän voitti kaikki alkueränsä ja Finaalissa jatkoi samaa rataa, voittaen elämänsä ensimmäisen Suomen Mestaruuden. Miehen tuuletukset maalissa olivat niin legendaariset, että ne jäävät varmasti elämään somevideoissa pitkään. Muut mitalit karkasivatkin Ruotsiin, kun kakkoseksi ajoi Balder Nääs ja kolmoseksi John Stenberg.

Bothnia Cup 24.2

Lauantaina ensimmäistä kertaa ajettu Bothnia Cup osoittautui juuri niin yllätykselliseksi kuin odotettiin. Päivällä ajetussa Loukko.com Dominator kisassa juhlivat ruotsalaiset, sillä finaaliin pääsi kolme naapurimaan edustajaa Emil Hansson, Filip Harr ja Adam Öhman. Viime vuoden Stadioncrossin SM-hopeamitalisti Hansson muisti Oulun metkut ja vei Dominatorin nimiinsä. Harr oli kakkonen ja Öhman kolmas.

Illalla ajetussa Bothnia Cupin pääkilpailussa Stadioncross-osuudessa Suomalaiset ryhdistäytyivät ja päättivät näyttää Ruotsalaisille, ettei Oulussa pääsekään niin helpolla.

Alkuerissä parhaiten menestyi Pär Vikman, joka voitti kaikki alkueränsä. Joonas Keskiaho nappasi monien yllätykseksi kaksi erävoittoa ja yhden kakkossijan ja pääsi näin valitsemaan finaalissa lähtöpaikkansa toisena. Kolmanneksi parhaana Finaaliin starttasi Mikko Osmo kolmella kakkossijalla. Suurin ennakkosuosikki ja harjoitusten ylivoimaisesti nopein mies John Stenberg koki kovia. Ensimmäisessä alkuerässään hän nappasi vielä helpon voiton, mutta muissa erissä hän joutui kolareihin ja saman menon jatkuessa vielä Last Chance erässä, joutui mies katsomaan finaalia katsomon puolelta.

Finaali olikin sitten Suomalaisjuhlaa. Startista kärkeen ampaisi Ruotsin vasta 16-vuotias Gustav Sahlsten (kannattaa panna nimi mieleen). Shlsten oli niin innoissaan johtopaikasta, että päätti ottaa siitä kaiken irti. Ensimmäisen kierroksen täyttyessä isolla maalihyppyrille kärjessä tullut poika tuuletti villisti johtoasemaansa. Kakkosena ajoi Joonas Keskiaho, perässään Mikko Osmo, Ville Sarkkinen ja Juuso Loukko. Jo toisella kierroksella Keskiaho nappasi kärkipaikan itselleen. Osmo taisteli tiukasti Sahlstenin kanssa aina kierrokselle 7 asti, jolloin hän työntyi väkisin pienen kontaktin kera kakkospaikalle. Samassa rytäkässä Pär Vikman nousi kolmoseksi. Finaalin kovimman ajon teki Balder Nääs, joka nousi startin viimeiseltä sijalta aina neloseksi.

Maalissa elämänsä ensimmäistä isoa voittoa juhli siis Pudasjärven Joonas Keskiaho. Kakkosena Osmo ja kolmas oli Pär Vikman. Kovin moni ei uskonut Keskiahon voittoon, sillä voittajavedossa hänen kerroin oli peräti 90,76.

Bothnia Cup Boden 2.-3.3

Bothnia Cup jatkui 2-3.3.2018 Bodenissa. Oulun jälkeen kärkipaikalta Bodeniin lähti Joonas Keskiaho, mutta hän joutui harmittavasti kuumeen takia jättämään Bodenin kisan väliin. Bodenissa Head to Head kisan kärkikolmikko oli Adam Öhman, Juuso Loukko ja Filip Öhman. Stadioncross-osuuden voitti ylivoimaisesti, Oulun epäonnen selättänyt, John Stenberg. Kakkoseksi tuli Simon Lundström ja kolmanneksi Mikko Osmo. Bothnia Cup tarjosi siis yleisölle jokaiseen neljään Finaaliin eri voittajan ja äärettömän tasaisen sarjan voittoon nousi ruotsalaisten yllätykseksi Mikko Osmo kahden pisteen erolla Emil Hanssoniin. Pronssia sai pisteen Hanssonille hävinnyt Adam Öhman, joka oli ainoa kuljettaja, joka pääsi Bothnia Cupin jokaiseen neljään Finaaliin. Mikko Osmo kuittasi Bothnia Cupissa palkintorahoja kaikkiaan 3.500 euroa, sekä yli 10.000 euron arvoisen vesiskootterin+perävaunun.

Stadion Snowcross Oulu kiittää kaikkia kuljettajia, yhteistyökumppaneita, kisaorganisaatiota ja ennen kaikkea upeaa yleisöä vuoden 2018 tapahtumasta.

Tulokset 2018

STADION SNOWCROSS SM

 1. Eetu Karjalainen Arctic Cat Vuokatti
 2. Balder Nääs Arctic Cat SWE
 3. John Stenberg Lynx SWE
 4. Emil Hansson Lynx SWE
 5. Jere Tynkkynen Lynx Savonlinna
 6. Alexander Waeraas Lynx NOR
 7. Adam Öhman Lynx SWE
 8. Sami Huttunen Lynx Rovaniemi
 9. Juuso Loukko Lynx Kauhajoki
 10. Simon Lundström Lynx SWE

BOTHNIA CUP OULU

Bothnia Cup Dominator, Oulu:

 1. Emil Hansson Lynx SWE
 2. Filip Harr Lynx SWE
 3. Adam Öhman Lynx SWE

 

Bothnia Cup Super Snocross, Oulu:

 1. Joonas Keskiaho Lynx Pudasjärvi
 2. Mikko Osmo Lynx Kauhajoki
 3. Pär Vikman Arctic Cat SWE
 4. Balder Nääs Arctic Cat SWE
 5. Ville Sarkkinen Lynx Rovaniemi
 6. Sami Huttunen Lynx Rovaniemi
 7. Emil Hansson Lynx SWE
 8. Adam Öhman Lynx SWE
 9. Juuso Loukko Lynx Kauhajoki
 10. Marius Ulriksen Ski-Doo NOR

BOTHNIA CUP TOTAL:

 1. Mikko Osmo Lynx Kauhajoki 42
 2. Emil Hansson Lynx SWE 40
 3. Adam Öhman Lynx SWE 39
 4. Pär Vikman Arctic Cat SWE 38
 5. Juuso Loukko Lynx Kauhajoki 33
 6. Simon Lundström Lynx SWE 29
 7. John Stenberg Lynx SWE 28
 8. Joonas Keskiaho Lynx Pudasjärvi 25
 9. Barlder Nääs Arctic Cat SWE 23
 10. Jonas Laakkonen Arctic Cat Oulu 18