fbpx

2022

18.-19.2.2022

Huikea yleisötapahtuma pitkästä aikaa koronakurimuksen jälkeen!

Euroopan suurin Stadioncross kilpailu ajettiin jo seitsemättä kertaa 18.-19.2.2022 Raksilan pesäpallostadionilla.

Koronavankilasta vapauduttiin vain muutama viikko ennen tapahtumaa ja anniskeluravintoloiden rajoitukset poistuivat vasta kisaviikon maanantaina. Lisäksi pari-kolme lumisateista päivää juuri tapahtuman alla aiheuttivat ison haasteen järjestäjille, mutta tehokas ja tunnollinen kisaorganisaatio selätti kaikki haasteet.

Tällä kertaa varsin normaali talvisää helli katsojia, joita kävi viikonlopun aikana jopa 3500. Kilpailijoita oli ilmoittautunut ennätysmäärä 177 kuljettajaa.

Tasokas kilpailu

Bothnia Cupiin oli tällä kertaa ilmoittautunut varsin merkittävä kuljettajakaarti, joka takasikin joka starttiin tiukkaa kilvanajoa.

Perjantaina Amerikassa viisi vuotta ammattilaisena ajanut ja nyt takaisin kotimaahan palannut Aki Pihlaja näytti kaiken osaamisensa voittamalla kaikki alkueränsä, sekä finaalin, jossa hänet kruunattiin Stadioncrossin Suomen Mestariksi. SM-hopealle jäi edellisvuoden maailmanmestari Petter Nårsa ja pronssille viime vuoden Euroopan mestari Gustav Sahlsten, molemmat ruotsista.

Lauantaina päivällä ajetussa Dominator kisassa kärkikolmikko oli sama, mutta järjestys muuttui, kun Petter Nårsa nappasi voiton, Sahlstenin ollessa kakkonen. Pihlaja jätettiin tällä kertaa kolmanneksi.

Lauantain pääkilpailun Super Snocrossin voitosta käytiin kuuma taistelu jo alkueristä alkaen, kun kärkimiehillä oli vuoroin epäonnistumisia. Pahiten epäonnistui Pihlaja, joka toisessa alkuerässä hyppäsi maalihyppyrillä ylipitkän hypyn suoraan hypprin alle muodostuneeseen vastapattiin niin rajusti, että kelkan ripustukset ja koko runko repesi pahoin. Pihlaja jatkoi vielä viimeiseen alkuerään varakelkalla, mutta selkä otti sen verran kipeää, että hän päätti jättää leikin kesken, ennen finaalia.

Finaalista tulikin sitten ruotsalaisjuhlaa, kun voittoon ajoi Sahlsten, kakkoseksi Oskar Englund ja kolmanneksi Emil Hanson. Petter Nårsan finaali päättyi 4 kierrosta ennen maalia tekniseen vikaan. Oulun omat pojat olivat lopulta finaalin parhaat suomalaiset, kun Aleksi Rehu oli neljäs ja Jonas Laakkonen viides.

Bothnia Cupin yhteispisteissä Gustav Sahlsten nousi ylivoimaiseen voittoon 139 pisteellä pokaten tuhannen euron rahapotin mukaansa ruotsiin. Hopealle ylsi Petter Nårsa (115) ja pronssille Emil Hanson (106). Neljäs oli Oskar Englund (88) ja kisan kesken jättäneen Aki Pihlajan pisteet (84) riitti vielä palkinnoille viitos sijalle.

 

Tulokset 2022

STADIONCROSS SM – BOTHNIA CUP RACE 1

 1. Aki Pihlaja
 2. Petter Nårsa 
 3. Gustav Sahlsten 
 4. Emil Hansson
 5. Aleksi Juntunen
 6. Martin Johansson
 7. Albin Lundqvist 
 8. Jarno Hietalahti 
 9. Elias Bacher 
 10. Matti Reinikainen

DOMINATOR – BOTHNIA CUP RACE 2

 1. Petter Nårsa 
 2. Gustav Sahlsten
 3. Aki Pihlaja
 
 

SUPER SNOCROSS – BOTHNIA CUP RACE 3

 1. Gustav Sahlsten 
 2. Oskar Englund 
 3. Emil Hansson
 4. Aleksi Rehu 
 5. Jonas Laakkonen 
 6. Petter Nårsa 
 7. Emil Mikalsen 
 8. Anton Lindström, 
 9. Ole-Herman Sjøgren 
 10. Roy Ylä-Onnenvuori

BOTHNIA CUP LOPPUPISTEET

 1. Gustav Sahlsten 139
 2. Petter Nårsa 115
 3. Emil Hansson 106
 4. Oskar Englund 88
 5. Aki Pihlaja 84
 6. Aleksi Rehu 78
 7. Jonas Laakkonen 73
 8. Albin Lundqvist 73
 9. Emil Mikalsen 62
 10. Anton Lindström 58

10-vuotis juhlakilpailu 21.-22.2.2025

Seuraa meitä IG:ssä, Facebookissa ja Tiktokissa, niin pysyt ajantasalla. @snowcrossoulu

aikataulu

Katso molempien kisapäivien aikataulut täältä