fbpx

2020

21.-22.2.2020

HUIKEA VIIKONLOPPU VAIKEISSA OLOSUHTEISSA!

Stadion Snowcross Oulu tapahtuman viides vuosi oli mustien sadepilvien alla koko helmikuun. Vettä satoi käytännössä koko kuukauden. Oulun seutu oli lähes lumeton ja kilpailun järjestäminen oli vaakalaudalla vielä tapahtumaviikon maanantaina. Kaikesta vastustuksesta huolimatta henkilökunta teki mahdottomasta mahdollista ja kisat pystyttiin järjestämään. Lunta ajettiin Oulun alueen luistelukentiltä kaksi sataa kuormaa, josta saatiin luotua upea Stadioncross-rata.
Ja vaikka vielä molempien tapahtumapäivien ajan tuli taivaalta vettä, räntää ja lunta, saapui katsomoon reilusti yli 3000 innokasta fania / katsojaa. On hienoa huomata, kuinka tapahtuma ja laji kiinnostaa yleisöä Oulussa näin upeasti.

Stadion Snowcrossin Suomen Mestaruus Joonas Keskiaholle

Perjantai-iltana ajetun Stadion Snowcrossin SM-kilpailun voitti Joona Keskiaho dramaattisten vaiheiden jälkeen. Ruotsin Emil Hansson ohitti Keskiahon finaalin puolivälissä, mutta koska ohitus tapahtui keltaisten lippujen vaikutusalueella, joutui tuomaristo kovan paikan edessä tuomitsemaan hänelle viiden sijan rangaistuksen. Hopealle nousi Ruotsin Gustav Sahlsten ja pronssille Pieti Puhakka.

Bothnia Cup Suomalaisjuhlaa

International Bothnia Cup koostui kolmesta osakilpailusta, joista perjantain SM-kilpailu oli ensimmäinen. Lauantaina jatkui cupin toinen osakilpailu; Loukko.com Dominator. Mies miestä vastaan ajetun Dominator-kilpailun finaalin vei selkeästi Mikko Osmo, jättäen ruotsalaiset Pär Vikmanin ja Gustav Sahlstenin seuraaville sijoille.

Lauantai-iltana ajettiin viikonlopun pääkilpailu ja Bothnia Cupin kolmas osakilpailu, Super Snocross, joka ei jättänyt ketään kylmäksi sankasta lumi/räntäsateesta huolimatta. Finaalin startista kärkeen ampaisi Joonas Keskiaho, perässään Pieti Puhakka ja Emil Hansson. Kärkikolmikko kävi hurjaa taistelua voitosta koko erän ajan. Pieti Puhakka ajoi elämänsä kilpailua ja pyrki Keskiahon edelle koko erän ajan, mutta ei löytänyt ohituspaikkaa ja koska Keskiaho ei tehnyt virhettä, joutui Puhakka taipumaan kakkosijalle alle sekunnin päässä voitosta.
Super Snocross -finaalin jälkeen laskettiin Bothnia Cupin pisteet ja mestariksi selvisi Joonas Keskiaho, joka keräsi viikonlopun aikana peräti 3.100 euroa rahapalkintoja mukaansa. Hopeaa otti koko viikonlopun liekeissä ollut Pieti Puhakka keräten rahaa mukaansa 1.100 euroa ja pronssille ylsi Gustav Sahlsten.

Stadion Snowcross Oulu -tapahtuma sai vuolaat kiitokset niin katsojilta, kuin kilpailijoilta. Sää oli karmivin mitä kuvitella voi, mutta henkilökunta teki mahdottomasta mahdollisen, jotta hommat toimivat ja yleisö viihtyi.

Oulussa tehtiin myös ajajaennätys, sillä kuljettajia oli kaikissa luokissa yhteensä yli 160.

Tulokset 2020

STADION SNOWCROSS SM – BOTHNIA CUP RACE 1

 1. Joonas Keskiaho
 2. Gustav Sahlsten
 3. Pieti Puhakka
 4. Axel Johansson
 5. Emil Hansson
 6. Pär Vikman
 7. Roy Ylä-Onnenvuori
 8. Jens Vikman
 9. Alexander Wæraas
 10. William Svensson

LOUKKO.COM DOMIANTOR – BOTHNIA CUP RACE 2

 1. Mikko Osmo
 2. Pär Vikman
 3. Gustav Sahlsten

SUPER SNOCROSS – BOTHNIA CUP RACE 3

 1. Joonas Keskiaho
 2. Pieti Puhakka
 3. Emil Hansson
 4. Gustav Sahlsten
 5. William Svensson
 6. Jarno Hietalahti
 7. Axel Johansson
 8. Kristoffer Holm
 9. Juuso Loukko
 10. Roy Ylä-Onnenvuori

BOTHNIA CUP LOPPUPISTEET

 1. Joonas Keskiaho 128
 2. Pieti Puhakka 118
 3. Gustav Sahlsten 118
 4. Emil Hansson 101
 5. Axel Johansson 89
 6. William Svensson 88
 7. Roy Ylä-Onnenvuori 78
 8. Jarno Hietalahti 75
 9. Kristoffer Holm 67
 10. Juuso Loukko 64