fbpx

2021

26.-27.3.2021

Upea kisa 2021 upeassa säässä tyhjille katsomoille!


Kuudes Stadioncross Oulu kilpailu jouduttiin koronapandemian vuoksi ajamaan tyhjille lehtereille, mutta se ei menoa hidastanut ja katsojat pääsivät nauttimaan kilpailusta kotisohvalta Livestriimin välityksellä. Uusi paikka jääpallostadionilla tarjosi hieman pidemmän radan ansiosta hyviä taisteluita koko viikonlopun ajan. Ruotsalaisilla oli vaikeuksia päästä Suomeen koronan vuoksi ja siksi heitä oli paikalla vain muutama. Norjalaiset eivät päässeen lainkaan, mutta Elias Bacher Itävallasta sai muutaman viikon selvittelyjen jälkeen paperit kuntoon ja hän pääsi mukaan Ouluun ensimmäisenä keskieurooppalaisena kuljettajana.

Kilpailu ajettiin samalla kaavalla kuin edellisvuotena; Perjantaina Stadioncross SM (Bothnia Cup Race 1), Lauantaina Loukko.com-Dominator (BC Race 2) ja lauantai-iltana Super Snocross (BC Race 3).

Stadioncrossin SM-kisassa Joonas Keskiaho voitti kaikki kolme alkuerää ja lähti puolustavana mestarina ja ennakkosuosikkina finaaliin. Topi Posti nappasi kuitenkin kärkipaikan lähdöstä ja jo ensimmäisen kierroksen aikana Keskiaho yritti kiivaasti Postin ohi, mutta liian hanakasti, sillä kaverukset törmäsivät toisiinsa ja Keskiaho lensi sarvien yli. Posti päästeli sen jälkeen helpohkoon voittoon. Suomen mestaruus oli Postille uran ensimmäinen. Hopealle ajoi Sami Huttunen ja pronssille ruotsin Emil Persson.

Lauantaina Loukko.com Dominator pudotuskilpailussa kuljettajat ajavat pareittain kaksi kierrosta ja voittaja etenee seuraavalle kierrokselle. Dominatorin finaaliin selvitti tiensä kaksi Loukko-tiimin kuskia; Juuso Loukko ja Mikko Osmo, sekä Joonas Keskiaho. Huikean kolmen kierroksen finaalin vei nimiinsä Juuso Loukko. Hopealle ajoi Osmo ja Keskiaho jätettiin pronssille. Loukosta tuli ensimmäinen kuljettaja, joka on voittanut Dominatorin Oulussa kahdesti. Edellisen kerran hän nousi korkeimmalle korokkeelle 2017.

Viikonlopun pääkilpailu, lauantai illan Super Snocross, tarjosi jälleen huikean näytelmän voitosta kotikatsomoihin. Alkuerissä Joonas Keskiaho nappasi jälleen voitot kaikista eristä. Topi Posti otti kaksi voittoa ja yhden kakkossijan. Finaaliin lähdettiin asetelmista, missä Keskiaho johti Bothnia Cupia neljällä pisteellä. Super Snocrossin finaalista jaetaan tuplapisteet, mikä tarkoitti sitä, että jos Posti voittaa, hän voittaa cupin mestaruuden. Lähes kaikissa muissa tapauksissa Keskiaho uusii viime vuoden mestaruuden. Finaalin startista kärkeen ampaisi Posti ja Keskiaho aivan kintereillä. Kaksikko kävi hurjaa, kiihkeää, mutta reilua taistelua koko erän ajan ja Posti piti pintansa voittaen myös Super Snocrossin. Keskiaho tuli toiseksi ja Kemin nuori lupaus Miika Lammi ajoi kolmanneksi. Finaalista saatavien tuplapisteiden myötä Posti otti siis koko Bothnia Cupin mestaruuden ja suurimmat palkintorahat vain kahden pisteen erolla Keskiahoon. Lammi tuli myös yhteistuloksissa kolmanneksi.

Upea auringonpaiste ja jopa +8 asteen lämpötila tekivät kilpailupäivistä upeat ja radasta kilpailijoille loistavan ja haastavan. Yleisön puute oli viikonlopun ainoa negatiivinen asia.

Kilpailun tallenne on katsottavissa https://solidsport.com/snowcrossoulu.

Tulokset 2021

STADIONCROSS SM – BOTHNIA CUP RACE 1

 1. Topi Posti
 2. Sami Huttunen
 3. Emil Persson
 4. Miika Lammi
 5. Matti Reinikainen
 6. Juha Haapamäki
 7. Jere Tynkkynen
 8. Joonas Keskiaho
 9. Jonas Laakkonen
 10. Roy Ylä-Onnenvuori 

LOUKKO.COM DOMINATOR – BOTHNIA CUP RACE 2

 1. Juuso Loukko
 2. Mikko Osmo
 3. Joonas Keskiaho
 
 

SUPER SNOCROSS – BOTHNIA CUP RACE 3

 1. Topi Posti
 2. Joonas Keskiaho
 3. Miika Lammi
 4. Jere Tynkkynen
 5. Matti Reinikainen
 6. Sami Huttunen
 7. Jonas Laakkonen
 8. Roy Ylä-Onnenvuori
 9. Aleksi Juntunen
 10. Juuso Loukko

BOTHNIA CUP LOPPUPISTEET

1. Topi Posti 129
2. Joonas Keskiaho 127
3. Miika Lammi 106
4. Jere Tynkkynen 99
5. Sami Huttunen 98
6. Juuso Loukko 97
7. Matti Reinikainen 95
8. Jonas Laakkonen 84
9. Roy Ylä-Onnenvuori 83
10. Mikko Osmo 75

10-vuotis juhlakilpailu 21.-22.2.2025

Seuraa meitä IG:ssä, Facebookissa ja Tiktokissa, niin pysyt ajantasalla. @snowcrossoulu